نوشته شده توسط : atefeh

کوکوی بامیه

آشپزی

مواد لازم

▪ بامیه ریز: ۵۰۰ گرم
▪ تخم‌مرغ: ۶ عدد
▪ پیاز متوسط: یک عدد
▪ روغن مایع: ۱۲۰ گرم
▪ زردچوبه: یک دوم قاشق چایخوری
▪ فلفل قرمز: یک سوم قاشق چایخوری
▪ سیر و ادویه: به میزان دلخواه
▪ نمک: به میزان لازم

طرز تهیه

ابتدا بامیه‌ها را می‌شوییم و آنها را با پارچه خشک می‌کنیم. سپس آنها را به حلقه‌ای نازک برش می‌زنیم و پیاز را ساطوری می‌کنیم و با روغن تفت می‌دهیم تا پیازها بلوری شود.بعد بامیه‌ها را اضافه می‌کنیم. نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد می‌افزاییم و می‌گذاریم سرد شود. تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای می‌زنیم تا پف کند. مواد تفت داده شده را به اضافه سیر رنده شده و ادویه به تخم‌مرغ‌ها اضافه می‌کنیم و در تابه روغن مایع که گرم شده می‌ریزیم.می‌توان این کوکو را در فر ۱۸۹ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه بگذاریم تا بپزد. همچنین می‌توان این کوکو را روی شعله گاز نیز پخت آن را برش می‌زنیم و سرو می‌کنیم.

آموزش و طرز تهیه خورشت بامیه



:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 آذر 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

شامی هویج - قم

آشپزی

مواد لازم

 گوشت چرخ کرده 400 گرم

هویج رنده شده 250 گرم

تخم مرغ 3 عدد

سرکه یک دوم پیمانه

پیاز رنده شده 1 عدد متوسط

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

آرد نخودچی 3 قاشق غذاخوری

شکر  2 قاشق غذاخوری

روغن به میزان لازم

طرز تهیه شامی هویج

 تهیه سس شامی

 

ظرف را روی حرارت میگذاریم تا داغ شود مقداری روغن داخل آن میریزیم رب را داخل آن تفت میدهیم بعد از اینکه رب تفت خورد شکر را اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم وقتی که شکر کمی حل شد سرکه اضافه میکنیم سس رقیقی به دست می آید وقتی شامی آماده شد این سس را روی آن میریزیم.

 

در نوع سنتی این شامی گاهی 1 قاشق چایخوری رب انار و 1 قاشق غذاخوری پیاز داغ هم به سس اضافه میکنند همراه مواد گفته شده.

 

می توان برای داخل شامی از سیب زمینی هم استفاده کرد که در آن صورت شبیه کتلت میشود.

 

پیاز و هویج رنده شده را داخل ظرفی میریزیم و گوشت را اضافه میکنیم زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه میکنیم 3 قاشق آرد نخوچی اضافه میکنیم و 2 عدد از تخم مرغها را اضافه میکنیم بعد اگر لازم بود و مواد شل بود تخم مرغ سوم را اضافه خواهیم کرد.

 

مواد را خوب ورز میدهیم. بهتر است آرد نخودچی را خودتان در منزل تهیه کنید یعنی نخودچی را تهیه کرده و آسیاب کنید. در آن صورت کیفیت آن بهتر خواهد بود.

 

ماهی تابه را روی حرارت میگذاریم روغن را داخل آن میریزیم.

 

چون تخم مرغهای ما درشت بود نیازی به تخم مرغ سوم نشد. بستگی به اندازه تخم مرغها و میزان رطوبت آرد دارد.

 

به اندازه نارنگی از مواد را برمیداریم در دست صاف میکنیم وسط آن با انگشت حفره ایجاد میکنیم و داخل روغن که کامل داغ شده میگذاریم ضخامت شامی 1 سانتی متر باشد. وقتی یک طرف آن کامل طلایی شد برمیگردانیم تا طرف دیگر نیز طلایی شود.

 

برای سرو این غذا با سس دو روش وجود دارد یا سس را در آخر که همه شامی ها سرخ شد داخل ماهی تابه شامی ها ریخته و میگذاریم شامی ها داخل سس چند جوش بزنند تا سس به خورد آنها برود یا اینکه وقتی شامی ها آماده شد آنها را داخل دیس میکشیم و سس را روی آنها میریزیم که این روش برای مهمانیها مناسب تر است.

 

اگر شامی داخل ماهی تابه کامل سرخ شده باشد به راحتی میتوانیم آن را برگردانیم اما اگر یک طرف آن کامل سرخ نشده باشد وقتی قاشق را زیر آن میگذاریم و بلند میکنیم میشکند و بر نمیگردد.

 

برای شامی ها حرارت باید زیاد باشد و مقدار روغن نیز زیاد باشد دقت کنید اگر میزان روغن کم باشد بیشتر جذب شامی میشود و اگر میزان روغن بیشتر و حرارت زیاد باشد کمتر جذب میشود.

 

پس از اینکه شامی ها آماده شد روی دستمال میگذاریم تا روغن اضافی اگر داشته باشند گرفته شود.

 

آموزش و طرز تهیه شامی هویج



:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 آذر 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

خورش قیمه کدو

آشپزی

مواد لازم


▪ گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم (قطعات ۲ سانتی)
▪ پیاز بزرگ: ۱ عدد
▪ لپه: ۱ استکان (از قبل خیس شده)
▪ کدو سبز: ۱ کیلو
▪ رب: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
▪ نمک، گرد لیمو و فلفل سیاه: به میزان لازم
▪ زرد چوبه: به میزان کافی
▪ زعفران و روغن: به مقدار کافی

طرز تهیه خورش قیمه کدو


پیاز را رنگینی خرد کرده و سرخ می کنیم. سپس گوشت را اضافه کرده و به همراه پیاز تفت می دهیم. لپه را که از قبل خیس کردیم به همراه گوشت کمی تفت می دهیم تا بوی خامی لپه از بین برود.
در این مرحله زردچوبه و رب را اضافه می کنیم. لازم است که رب را تفت دهیم چون باعث لعاب دار شدن خورش می شود. ۳ تا ۴ لیوان آب روی آن ریخته و به محض این که جوش آمد حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم با حرارت ملایم خوب بپزد.
کدو را از قبل شسته و از وسط دو نیم کرده یا حلقه حلقه برش می دهیم و داخل روغن کمی سرخ می کنیم. ۲۰ دقیقه قبل از این که ظرف را از روی حرارت بر داریم کدوهای سرخ شده را روی خورش چیده و زعفران آب کرده، گرد لیمو یا آب لیمو، فلفل سیاه و نمک را اضافه می کنیم و می گذاریم تا خورش آماده شود.
▪ نکته:
برای شفاف شدن خورش و سلامت گوشت بهتر است گوشت خرد شده را در ظرفی ریخته و روی آن آب سرد بریزیم و روی حرارت قرار دهیم. به محض این که جوش آمد، کف و خونابۀ گوشت را بیرون ریخته و روی آن آب گرفته و سپس با پیاز سرخ کنیم.

طرز تهیه و آماده سازی خورش قیمه مرغ



:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 آذر 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آشپزی

رب انار  داخل غذا استفاده می شود

رب شیرین بیان
طرز تهیه رب شیرین بیان:

 ریشه شیرین بیان را پوست کنده و مغز آن را نیمکوب نموده و در آب بجوشانید تا قوت ریشه در آب داخل شود، سپس مکرراً آن را صاف کرده که ته نشین نداشته باشد، بعد آنقدر بجوشانید تا غلیظ شده و به صورت رب درآید
 یکی دیگر از رب ها رب انار است



:: بازدید از این مطلب : 66
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 7 آذر 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آشپزی

دانستنی های آش

آش یک نوع غذای سنتی ایرانی است، در هر شهر و دیار آن را به نوعی تهیه می کنند و مواد لازم انواع آش هم در بعضی شهرها فرق می کند بنابر این توجه شما را برای تهیه آن به موارد زیر جلب می کنیم:

۱) آش را باید با آتش ملایم پخت و مدت آن هم باید طولانی باشد و مرتب باید آن را هم بزنید تا تمام مواد آن با هم مخلوط شود.
۲) تمام حبوباتی که در آن به کار می برید باید از شب قبل خیس شده باشد.
۳) در پختن آشی که با برنج همراه است باید توجه کنید که برنج آن باید کاملاً له شده باشد.
۴) گوشتی که برای پختن آش به کار می رود بهتر است از گوشت گردن یا سینه باشد.
۵) موقع پاک کردن سبزی آش ساقه های سبزی را دور نریزید زیرا با استفاده از ساقه های سبزی آش لذیذتر می شود.
۶) برای پختن آش بهتر است از خرده برنج (نیمدانه) استفاده کنید چون زودتر له می شود.
۷) آبی که داخل آش می ریزید باید آب جوش باشد و برای اینکه برنج کاملاً باز شود آب را به دفعات در آش بریزید.
۸) گندمی که می خواهید برای آش به کار ببرید بهتر است گندم پوست گرفته باشد و در ثانی با چرخ گوشت آن را چرخ کنید.
۹) اگر می خواهید در آش از گوشت استفاده نکنید و آش شما خوشمزه شود حتماً از قلم گوساله که از وسط شکسته اید، استفاده نمایید.
۱۰) وقتی آش آماده می شود روی آن خود به خود می بندد در این صورت آش جا افتاده است.

آش پایه

آشی پایه نامیده می شود که با افزودن چاشنی های مختلف اسم آن آش عوض می شود. مانند: آش سماق، آش انار، آش دوغ، آش گوجه، آش آلو، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش رشته، آش کشک و آش اماج.

آش ساده یا آش پایه

مواد لازم

▪ برنج از قبل خیس شده برای هر نفر ۳۵گرم
▪ لپه از قبل خیس شده برای هرنفر پنج گرم
▪ سبزی آش (تره - جعفری - گشنیز - اسفناج یا برگ چغندر) تمیز شده برای هر نفر ۶۰ گرم
▪ پیاز نگینی برای هر نفر یک چهارم پیاز
▪ نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
▪ گوشت چرخ کرده برای هرنفر ۱۰ تا ۲۰ گرم

طرز تهیه

پیاز نگینی را تفت داده وقتی طلایی شد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می کنیم؛ بعد از آنکه آب گوشت کشیده شد و به جلز و ولز افتاد به ترتیب نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و بعد برای آنکه آش خوشمزه ای داشته باشید به ازای هر نفر یک چهارم استاک (کالینا بلانکا) را در آب جوش حل می کنیم و به مخلوط اضافه می کنیم و بعد لپه را جداگانه در ظرفی پخته و به همراه برنج به مخلوط می افزاییم و به ازای هر نفر دو لیوان آب جوش داخل قابلمه ریخته و سبزی ها را درشت خرد می کنیم و به مخلوط اضافه می کنیم و به مدت یک ساعت در قابلمه را گذاشته تا آش ساده جا بیفتد و در آخر تست طعم می گیریم و چاشنی های آن را تنظیم می کنیم.

آش انار

آش پایه به اضافه رب انار ملس یا ترش به کمک شکر، سرکه، رب گوجه فرنگی و مقداری آبلیمو تهیه می شود و زمان جا افتادن این آش بعد از اضافه کردن چاشنی ها، نیم ساعت است.

می توان آش رشته را نیز با آب صرف کرد

آش ماست

آش پایه به اضافه ماست که در آخر کار به آن اضافه می شود بعد از اضافه کردن ماست به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم جا می افتد.

 آش آلو

آش پایه به اضافه آبغوره، شکر و آلوی از قبل خیس کرده، زعفران، زردچوبه و رب که این آش پس از اضافه کردن افزودنی های نامبرده به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم جا می افتد.

آش گوجه فرنگی

آش پایه به اضافه گوجه فرنگی رنده شده و آبغوره. تمام آش ها با نعناع داغ و پیاز داغ سرو می شود، فقط در آش گوجه از نعناع داغ بیشتری استفاده می شود.

 آش رشته جز آش ها است



:: بازدید از این مطلب : 87
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 7 آذر 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

دعای برای تاخیر اجل و دیر مردن و نصرت بر دشمنان

دعای برای تاخیر اجل و دیر مردن و نصرت بر دشمنان

مذهبی

دعای تأخیر اجل

از حضرت رسول صلی الله علیه و آله منقول است که هر که بخواهد اجلش تاخیر بیفتد و نصرت پیدا کند بر دشمنان خود و از مردن بد محفوظ بماند پس سه مرتبه در وقت دخول در شب و سه مرتبه در وقت دخول صبح

سُبْحانَ اللهِ مِلْأَ الْمیزانِ وَ مُنْتَهَی الْحِلْمِ وَ مَبلَغَ الرِّضا وَزِنَةَ الْعَرْشِ

منزه است خدا پر میزان و نهایت بردباری و به رسائی رضایت و به وزن عرش

منبع:باب پنجم مفاتیح الجنان (بیست و چهارم) دعاء تأخیر اَجَل

دعا تاخیر اجل و دیر مردن و نصرت بر دشمنان 



:: بازدید از این مطلب : 318
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 7 آذر 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهیه ساندویچ مرغ

آموزش و طرز تهیه ساندویچ مرغ

آشپزی

مواد لازم برای تهیه ساندویچ بزرگ مرغ

گوجه فرنگی                            چهار عدد متوسط

کاهو                                       ۱۵۰ گرم

سینه کامل مرغ                        دو عدد

پیاز                                           چهار عدد

روغن                                       نصف فنجان

زعفران                                    یک چهارم قاشق چای خوری

نان ساندویچی                         شش عدد بزرگ

با این مقدار مواد لازم به اندازه ۶ ساندویچ بزرگ از ”‌ ساندویچ مرغ “خواهیم داشت.

مواد لازم

چهار عدد گوجه فرنگی متوسط (معادل ۲۵۰ گرم)، نصف فنجان روغن (حدود ۵۰ گرم)

شش عدد نان ساندویچی بزرگ (مگ دونالد) جمعاً حدود ۴۵۰ گرم نان در یک بشقاب میوه خوری قرار دارد، چهار عدد پیاز متوسط (جمعاً معادل ۴۰۰ گرم)

دو عدد سینه کامل مرغ معادل دو کاسه ماست خوری سرپر سینه خرد کرده (معادل ۸۰۰ گرم)، یک چهارم قاشق چای خوری زعفران

۱۵۰ گرم کاهو پاک کرده (معادل ده برگ کاهو)

طرز تهیه ساندویچ بزرگ مرغ

دو عدد سینه کامل مرغ را با دو پیاز متوسط و کمی نمک، آب‌پز می‌کنیم. تا مرغ پخته شود و آب آن نیز بخار شده، به خورد مرغ برود. سپس پیاز پخته شده را دور می‌ریزیم و مرغ پخته شده را خرد می‌کنیم.

دو عدد پیاز را با نصف فنجان روغن سرخ می‌کنیم. سپس مرغ خرد شده و زعفران آب کرده را اضافه می‌کنیم. تفت می‌دهیم.

نان ساندویچی‌های گرد بزرگ را برش داده، لای هر کدام مرغ تفت داده شده، گوجه فرنگی و کاهو خرد شده قرار می‌دهیم. ساندویچ مرغ آماده می‌باشد.

آموزش و طرز تهیه ساندویچ مرغ



:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 7 آذر 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

طرز تهیه و آماده سازی خورش قیمه مرغ

طرز تهیه و آماده سازی خورش قیمه مرغ
آشپزی:


مواد لازم

۱- لپه                          ۱ پیمانه
۲- مرغ                        ۱عدد سینه مرغ یا ران مرغ
۳- آبلیمو                        به مقدار لازم
۴- رب گوجه                 ۲ قاشق غذاخوری
۵- نمک                       به مقدار لازم
۶- زردچوبه                  به مقدار لازم
۷- فلفل                        به مقدار لازم
۸- روغن                     به مقدار لازم

 

طرز تهیه قیمه مرغ

ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و آنها را سرخ می کنیم و رب گوجه را تفت می دهیم و فلفل و زردچوبه و را به آن اضافه می کنبم بعد از آن لپه ها را داخل ظرف میریزیم و مرغ را نیز به آن اضافه می کنیم و اجاره می دهیم کمی تفت داده شود و یعد آب را به آن اضافه می کنیم وقتی آب به چوش آمد زیر شعله را کم می کنیم بعداز یک ساعت آلو خورشتی را به آن اضافه می کنیم زمانی که مرغ و لپه پخته شوند غذای شما آماده است ۱۵ دقیقه قبل از آماده شدن غذا به آن نمک اضافه می کنیم.


نکات:
۱-بجای آلو خورشتی می توانید آبلیمو و یا لیمو می توانید استفاده کنید.
۲-زمان پخت این غذا داخل قابلمه حدود ۲تا۳ ساعت طول می کشد.
۳-مقدار برخی مواد را می توانید بنابر سلیقه خود کم با زیاد کنید(مانند رب گوجه).
۴-می توانید از دیگر قسمت های مرغ هم استفاده کنید.

طرز تهیه و آماده سازی خورش قیمه مرغ
طرز تهیه و آماده سازی خورش قیمه مرغ

 

“در صورت داشتن سوال و یا مشکلی و یا نظر لطفا از طریق بخش نظرات سایت با ما در میان بگذارید”
منبع
:میهن گرام



:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 آذر 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آشپزی

 

کباب ماهیتابه

تزئین هایی مختلفی از کباب ماهیتابه

برنج سفید در دیس مستطیل شکل کشیده شده و بعد روی آن برنج زعفرانی ریخته شده است. کباب ماهیتابه به شکل مستطیل، برش خورده و پخته شده و روی برنج زعفرانی چیده شده است. در آخر روی کباب ها با سماق تزئین شده است.

تزئین هایی مختلفی از کباب ماهیتابه

تکه ای از سوسیس را به صورت مارپیچ برش می زنیم بعد مایه کباب ماهیتابه را مطابق شکل لای آن قرار می دهیم و آن را سرخ می کنیم. بعد از سرخ شدن، آن را با تکه هایی از گوجه فرنگی و یک خیار که به صورت مارپیچ برش خورده، تزئین می کنیم.

تزئین هایی مختلفی از کباب ماهیتابه

برنج در دیس کشیده شده و بعد روی آن برنج زعفرانی ریخته شده است. کباب ماهیتابه به شکل سه گوش پخته شده و دور دیس چیده شده است. روی کباب با سماق و برش‌ هایی از گوجه فرنگی تزئین شده و در آخر یک گل رز با پوست گوجه فرنگی درست شده و روی برنج گذاشته شده است.

تزئین هایی مختلفی از کباب ماهیتابه



:: بازدید از این مطلب : 84
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 آذر 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهیه ترشی آناناس + تصویر

آموزش و طرز تهیه ترشی آناناس + تصویر

آشپزی

مواد لازم

کمپوت آناناس                      یک قوطی سه کیلوگرمی
نمک برای هر شیشه          نصف قاشق چای‌خوری
سرکه سفید                       دو لیتر
رنگ خوراکی یا طبیعی         برای هر شیشه نصف قاشق چای‌خوری

با این مقدار مواد لازم حدوداً به اندازه چهار ظرف یک و نیم لیتری از ”ترشی آناناس“ خواهیم داشت.

مواد لازم برای ترشی آناناس

نصف قاشق چای‌خوری نمک برای هر ظرف یک و نیم لیتری ترشی. یک قوطی سه کیلویی کمپوت آناناس حلقه شده حدود ۲ کیلوگرم آناناس بدون آب خواهیم داشت.

نصف قاشق چای‌خوری رنگ خوراکی برای هر ظرف یک و نیم لیتری ترشی و یا نصف قاشق چای‌خوری زعفران آسیاب شده برای رنگ زرد و یا آب لبو غلیظ برای رنگ قرمز.

دو کیلوگرم یا دو لیتر سرکه سفید حدود هشت لیوان سرپر؛ به حدی که ظرف ترشی پر شود. برای اینکه ترشی آن کم شود، می‌توان از نسبت سه لیوان سرکه با یک لیوان آب استفاده کرد و یا از سرکه سیب استفاده نمود.

روش تهیه ترشی آناناس

آب یک قوطی بزرگ کمپوت آناناس را کنار گذاشته، آناناس‌ها را در ظروف شیشه‌ای می‌چینیم نصف قاشق چای‌خوری رنگ خوراکی و نصف قاشق چای‌خوری نمک روی آن ریخته و در آخر سرکه سفید اضافه می‌کنیم تا روی آناناس‌ها را بگیرد. در شیشه را بسته، برای مدت یک هفته در دمای اتاق می‌گذاریم تا ترشی آماده شود.

آموزش و طرز تهیه ترشی آناناس + تصویر

به جای رنگ خوراکی می‌توان از زعفران دم‌کرده غلیظ برای رنگ زرد، آب لبو یا آب‌آلبالو برای رنگ قرمز، آب ترشی کلم قرمز برای رنگ بنفش و آب سبزیجات مثلاً آب تره، برای رنگ سبز، استفاده کرد.

 

آموزش و طرز تهیه ترشی آناناس + تصویر



:: بازدید از این مطلب : 94
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 آذر 1394 | نظرات ()