نوشته شده توسط : atefeh

احکامي در مورد وقت نماز

مذهبي:(لطفا براي اطلاع از احکام ديني خود فقط به اين مطالب اکتفا نکنيد و به مرجع تقليد خود رجوع کنيد)

اين مطالب از پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمي سيدعلي خامنه‌اي (مد‌ظله‌العالي) در اين پست قرار داده شده است.

س: من در روز سفر نماز صبح را در فرودگاه كراچى خواندم و سپس در همان روز قبل از فجر، در قاهره فرود آمدم. آيا بايد دوباره نماز صبح را در فرودگاه قاهره بخوانم.
ج) واجب نيست.
س: اگر کسى عمداً وقت نماز خود را به تأخير اندازد آيا حرام است؟ آيا عقاب اخروى دارد؟
ج) اگر عمداً تأخير بيندازد تا قضا شود، گناه کرده و بايد قضاى آن نماز را بجا آورد و از گناهش توبه کند.
س: شخصى در کانادا زندگى مى‏کند، و با اين‏که از قطب شمال فاصله زيادى دارد، امّا در زمستان، هنگام ظهر، که سايه‏ى شاخص به کوتاه‏ترين طول خود مى‏رسد باز هم طولش نسبتاً بلند است و بيش از طول خود شاخص است. در نتيجه در هيچ زمانى از روز سايه‏ى شاخص به دو هفتم يا چهار هفتم يا خود طول شاخص نمى‏رسد. با اين فرض، هنگام فضيلت نوافل عصر و خود نماز عصر را چگونه تعيين کند؟
ج)  مراد از دو هفتم يا چهار هفتم شاخص اين نيست که تمام سايه‌ى شاخص را در نظر بگيريم، بلکه مقدار سايه‌اى که پس از نهايت کوتاه شدن، شروع به بلند شدن کرده است در نظر گرفته مى‌شود لذا در فرض سؤال هم، تعيين زمان نماز عصر و فضيلت آن ممكن است.
س: دوستم در اروپاى شمالى كار مى‌كند كه شش ماه روز و شش ماه شب است، حكم شرعى عبادات او چيست؟
ج) نمازها را در وقت، به همان افق محل سكونت ـ كه صبح را در صبح آنجا و ظهر و عصر را، به همان وقت آنجا، و نماز مغرب و عشاء را در بعد از مغرب همانجا ـ‌ بايد بخواند. و روزه، به حساب اينكه روز خيلى طولانى است و تمكن از روزه ندارد، ساقط است.
س: اگر شخصى به اشتباه گمان برد که وقت نماز صبح تمام شده و نماز خود را به نيّت قضا بخواند و هنگام نماز ظهر بفهمد که نماز صبح قضا نشده بود، حکم نمازى که خوانده چيست؟
ج) اگر به قصد وظيفه فعليه و آنچه بر عهده او مى‌باشد نماز را خوانده، صحيح است.
س: آيا در پايان وقت شرعى نيمه شب، نماز عشا قضا مى‌‌شود؟
ج) واجب است نماز عشا را تا قبل از نيمه شب شرعى بخوانند و بعد از آن به قصد قربت بجا آورده و نيت ادا و قضا نكنند.
س: اگر در هنگام نماز صبح ندانى که آفتاب طلوع کرده يا نه به چه نيتى بايد نماز را خواند؟
ج) تا يقين نکرده‌ايد که آفتاب طلوع کرده باشد، نماز ادا است و در هر صورت مى‌توانيد به قصد وظيفه فعلى نماز را بجا آوريد.

آموزش نماز شب , نماز شب



:: بازدید از این مطلب : 64
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آش ترخينه دوغ

مواد لازم


نخود و لوبيا 1 ليوان

عدس 4/3 ليوان

ترخينه نيم کيلو

پياز داغ نصف ليوان

سبزي آش نيم کيلو

نمک و فلفل و زرد چوبه به ميزان لازم

نعناع داغ وپياز داغ براي تزيين

طرز تهيه آش


ترخينه : بلغور گندم 1 ليوان دوغ 3 ليوان 1ق سبزي کوهي معطر همه را با هم مي جوشانيم تا دوغ به خورد بلغور برود توسفت شود وبعد آن را به صورت کلوچه کرده مي گذاريم خشک شود. : از شب قبل نخود و لوبيا را خيس مي کنيم بعد آنها را پخته ( اولين آبش را دور مي ريزيم) و عدس و ترخينه را به آن اضافه مي کنيم وقتي ترخينه ها باز شد ند پياز داغ و زردچوبه تفت داده را به همراه نمک وفلفل افزوده به مدت 1 ساعت اين پخت بايد انجام شود سپس سبزي آش را به مواد اضافه کرده و دوباره به مدت 1 ساعت مي پزيم تا آش جا بيفتد سپس سطح آن را با پياز داغ و نعناع داغ عتزيين مي کنيم

آموزش تهيه آش رشته,آش رشته



:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

يخني

آشپزي

مواد لازم

پياز دوعدد
لپه 100 گرم
گوشت نيم‌كيلو
رب ‌گوجه ‌فرنگي يك قاشق سوپخوري
ليمو عماني پنج عدد
سيب‌زميني سه عدد
روغن به ميزان لازم
نمك، فلفل، زردچوبه و دارچين به ميزان لازم
آب به ميزان لازم

آشپزي ايراني

طرز تهيه

ابتدا چند ساعت زودتر لپه‌ها را در آب خيس كرده. پياز را خرد كرده و با روغن تفت دهيد تا طلايي شود. آب لپه‌ها را بگيريد و همراه پيازها تفت دهيد، گوشت را نيز اضافه، فلفل و زردچوبه را با مواد تفت دهيد سپس آب را به قابلمه اضافه كرده و اجازه دهيد تا پخت گوشت انجام شود، سيب‌زميني را هم پس از اين كه گوشت‌تان نيم‌پز شد اضافه كنيد پس از اتمام پخت گوشت، رب‌گوجه‌فرنگي را كمي سرخ و به همراه ليموعماني به آب‌گوشت اضافه كنيد. دارچين را هم مي‌توان در چند دقيقه آخر پخت اضافه كرد صبر كنيد تا آبگوشت‌تان جا بيفتد.اين غذا را همچنين مي‌توان با مرغ طبخ كرد

آموزش شپزي



:: بازدید از این مطلب : 89
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش و طرز تهيه دسر کيوي با ژله | آموزش آشپزي | انواع دسر

آموزش و طرز تهيه دسر کيوي با ژله

آشپزي

مواد لازم براي دسر کيوي با ژله

پودر شکر                            3 قاشق غذاخوري
خامه                                  250 گرم
کيوي                                  6 عدد
شکر                                  يک پيمانه
وانيل                                  يک چهارم قاشق چايخوري
پودر ژله کيوي                      يک بسته

با اين مقدار مواد لازم حدوداً به اندازه هشت کاسه ماست خوري از دسر کيوي با ژله خواهيم داشت.
طرز تهيه  دسر

به منظور تهيه پوره کيوي، 6 عدد کيوي را پوست کنده، خرد مي کنيم و در مخلوط کن مي ريزيم. بعد يک پيمانه شکر روي کيوي ها مي ريزيم. پوره کيوي تهيه مي شود.

پوره کيوي را در قابلمه مي ريزيم تا 5 الي 10 دقيقه بجوشد. دو پيمانه از پوره کيوي را در يک ظرف مي ريزيم. در صورت دلخواه، پوره کيوي را از صافي رد مي کنيم تا دانه هاي آن جدا شود.

يک بسته پودر ژله را به تدريج در يک پيمانه آب جوش حل مي کنيم. نصف پيمانه از ژله سرد شده را آرام آرام در پوره کيوي مي ريزيم و هم مي زنيم.

250 گرم خامه پاستوريزه سفت را دو ساعت در فريزر مي گذاريم (اگر کمي شير کنار خامه جدا شده است، آن را حتماً دور بريزيد تا خامه سفت داشته باشيد که بهتر فرم مي گيرد) سپس آن را از فريزر درآورده و با سه قاشق غذاخوري پودر شکر و يک چهارم قاشق چايخوري وانيل مخلوط مي کنيم. سپس آن را با همزن برقي حدود پنج دقيقه هم مي زنيم تا خامه فرم بگيرد.
مخلوط پوره کيوي و ژله را کم کم به خامه فرم گرفته اضافه کرده، هم مي زنيم تا دسر آماده شود.

دسر آماده شده را در ظرف مي کشيم و 2 الي 3 ساعت در يخچال قرار مي دهيم تا دسر بسته شود.
1/5 پيمانه آب به بقيه ژله اضافه کرده، روي دسر مي ريزيم و 6 ساعت در يخچال مي گذاريم تا ژله بسته شود. دسر آماده پذيرايي مي باشد.

 

آموزش و طرز تهيه دسر کيوي با ژله



:: بازدید از این مطلب : 75
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

باقلا فسنجان
 
در اينجا آموزش باقلا فسنجان قرار داده شده است اين غذا از در تهيه اش از لوبيا چيتي استفاده شده است
مواد لازم

لوبيا چيتي يك پيمانه
گردو 150 گرم
پياز داغ و رب گوجه فرنگي از هر کدام سه قاشق غذاخوري
رب انار دو قاشق غذاخوري
نمك، فلفل، گلپر و زردچوبه به ميزان لازم


طرز تهيه

لوبياچيتي را يك روز قبل خيس كنيد. گردو را آسياب كرده و با رب انار، رب گوجه‌فرنگي و آب در قابلمه بريزيد. نمك، فلفل، گلپر و زردچوبه را به آن اضافه كنيد تا بجوشد بعد از نيم ساعت آب لوبياچيتي را گرفته به گردو اضافه كنيد تا بپزد در انتها پيازداغ را به مواد اضافه كنيد. غلظت غذا دلخواه مي‌‌باشد.

آموزش خورش فسنجان | فسنجون



:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش نماز شب

 

مذهبی

نماز شب یازده رکعت می باشد.

که هشت رکعت آن به نیت نماز نافله شب و به صورت دو رکعتی خوانده می شود در دو رکعت اول از این هشت رکعت نماز در رکعت اول بعد از حمد شوره قل یا ایها الکافرون را بخوانید و در رکعت دوم سوره توحید خوانده شود

دو رکعت دیگر آن به نیت نماز شفع خوانده می شود که بهتر است در رکعت اول آن سوره ناس و در رکعت دوم آن سوره فلق خوانده شود و قنوت هم گرفته نشود تا اینجا ده رکعت شده است.

یک رکعت باقی مانده با تیت نماز وتر خوانده می شود در رکعت آخر می توان سه مرتبه سوره توحید و یکبار سوره ناس و یک مرتبه هم سور فلق خوانده می شود و یا اینکه در سه رکعت آخر بعد از حمد سوره توحید را بخوانید

در قنوت نماز وتر دعا برای چهل مومن می کنیم و به عنوان مثال می گوییم اَللّهُمَ اغْفِرْ لفلان و بحای کلمه فلان نام کسی را که می خواهید برایش دعا کنید را می بریم مثلا می گویید اللهم اغفر سید جواد نجفیان و هفتاد مرتبه استغفر الله ربی و اتوب الیه و و هفت مرتبه هم هذا مَقامُ الْعائِذِ بِکَ مِنَ النّارِ و سیصد مرتبه العفو گفته می شود و  در پایان هم بگویید رَبِّ اِغْفِرْلی وَارْحَمْنی وَ تُبْ عَلَیَّ اِنَّکَ اَنْتَ التَّوّابُ الْغَفُورُ الرَّحیمِ

نماز نافله شب ←← هشت رکعت

نماز شفع ←← دو رکعت

نماز وتر ←← یک رکعت

قنوت نماز وتر ←← ۴۰ مرتبه اَللّهُمَ اغْفِرْ لفلان بجای فلان نام کسی که برای آن می خواهیم دعا کنیم را می گوییم

                          ۷۰ مرتبه استغفر الله ربی و اتوب الیه

                          ۷ مرتبه هم هذا مَقامُ الْعائِذِ بِکَ مِنَ النّارِ

                          ۳۰۰ مرتبه العفو

                          ۱ مرتبه رَبِّ اِغْفِرْلی وَارْحَمْنی وَ تُبْ عَلَیَّ اِنَّکَ اَنْتَ التَّوّابُ الْغَفُورُ الرَّحیمِ

برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر به مفاتیح الجنان مراجعه کنید.
دوستان ما را نیز از دعای خیرتان فراموش نکنید التماس دعا از همه شما عزیزان.
دوستانی که تمایل دارند می توانند در این سایت نام های خود را قرار دهند تا همدیگر را در نماز شب دعا کنیم اگر توفیق خواندن این نماز با ارزش را بدست آوردیم
دعا برای ظهور آقامون, امام زمان (ع) را در هیچ زمانی فراموش نکنید.

اَللّهُمَ عَجِّلْ لِوَلیِّکَ اْلفَرَج

آموزش نماز شب



:: بازدید از این مطلب : 92
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش نان همبرگر
در اينجا آموزش نان همبرگر قرار داده شده است اين غذا از در تهيه اش از آرد معمولي استفاده شده است

مواد لازم:


آرد معمولي=300 گرم
آرد سفيد=300 گرم
شير=180 گرم
آب=130 گرم
تخم مرغ=1 عدد
كره=30 گرم
نمك=كمي
شكر=25 گرم
خمير مايه=25 گرم
كنجد=براي روي نان


طرز تهيه: نان همبرگر


1. مواد لازم براي خمير نان را با هم مخلوط كرده سپس مواد را با دست ورز دهيد تا خمير صاف و يكدستي حاصل شود.
2. روي خمير را پوشانده سپس آن را به مدت 3 الي 4 ساعت در جاي گرمي قرار دهيد تا حجم خمير دو برابر شود.

3. خمير را به 10 قسمت مساوي تقسيم كنيد.

4. با يك برس روي خمير كمي زرده تخم مرغ زده شده كشيده و روي آن كمي كنجد بپاشيد.

5. نان ها در سيني فر با فاصله از هم چيده سپس ظرف را به مدت نيم ساعت كنار بگذاريد تا حجم نانها بيشتر شود.

6. ظرف را به مدت 20 الي 25 دقيقه در فري كه از قبل گرم كرده ايد بگذاريد تا نانها با حرارت 170 درجه سانتيگراد بپزند.

طرز تهيه ساندويچ همبرگر



:: بازدید از این مطلب : 72
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش ساندويچ كاسه اي مرغ
در اينجا آموزش ساندويچ كاسه اي مرغ قرار داده شده است اين غذا از در تهيه اش از سينه مرغ آبپز استفاده شده است

مواد لازم ساندويچ مرغ


سينه مرغ آبپز شده 3 عدد
نان ساندويچي بلند به مقدار لازم
هويج 1 عدد متوسط
پياز 1 عدد متوسط
سس مايونز 2 قاشق غذاخوري
خامه زده شده 2/1 ليوان
طعم دهنده غذا 1 عدد
پنير پيتزا رنده شده به مقدار لازم


طرز تهيه ساندويچ مرغ


ابتدا نانها را طبق شكل  برش داده سپس داخل نانها را خالي كنيد. دقت كنيد زير نانها خالي نشود.پياز را ريز كرده همراه كمي روغن تفت دهيد سپس  هويج رنده شده را به پياز اضافه كرده كمي تفت دهيد.مرغ آبپز را در ظرفي ريش ريش كرده به مواد اضافه كنيد و كمي تفت دهيد.طعم دهنده غذا را به مواد اضافه كرده همراه مواد تفت دهيد سپس خامه و سس مايونز را به مواد اضافه كنيد بگذاريد مواد كمي جوشيده و غليظ شود.داخل نانها را از مواد پر كرده روي آن كمي پنير پيتزا رنده شده بريزيد.نانها را  در سيني فر كنار هم چيده سپس ظرف را به مدت 5 دقيقه با حرارت 180 درجه سانتيگراد قرار دهيد تا پنير ذوب شده و روي آن طلايي رنگ شود

طرز تهيه ساندويچ مرغ



:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش آش آبليمو
در اينجا آموزش آش آبليمو قرار داده شده است اين غذا از در تهيه اش از آب ليموترش استفاده شده است

آش رشته

 مواد لازم

برنج  :  375 گرم
سبزي آش  :  1 کيلو
فلفل  :   قدري
زردچوبه  :   قدري
نمک  :   قدري
آب ليموترش  :  5 فنجان
لپه  :  75 گرم
پياز  :  275 گرم
نعناع  :  3 قاشق سوپخوري
گلپر  :   قدري

آش رشته

آش رشته

طرز تهيه


سبزي آش يعني تره، جعفري، شنبليله و اسفناج را پاک کرده آن را خرد نمائيد سه کاسه آب در ديگ ريخته سبزيجات و برنج را در آن بپزيد، همين که برنج پخته شد و لعاب پس داد، يک پياز درشت را حلقه حلقه بريده در ماهي تاوه سرخ نموده و همراه با زرد چوبه و نمک آن را پس از ريختن آب ليمو، در آش بريزيد.
سپس قدري گلپر نرم هم در آش ريخته نعناع داغ را آماده کنيد تا آن را روي آش بريزيد.
اگر بخواهيم آش آبليمو يا آش گوجه و يا آش آب نارنج و يا آش آبغوره و يا آش زرشک و يا آش آلو بخارا بپزيم، بجاي آب ليمو هر يک از مواد مذکور را در آش مي‌ريزيم تا آش مطلوب به‌دست آيد.

آموزش تهيه آش رشته



:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 دی 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atefeh

آموزش رولت گوشت

در اينجا آموزش رولت گوشت قرار داده شده است اين غذا از در تهيه اش از گوشت چرخ کرده گوساله استفاده شده است

? مواد لازم:
? گوشت چرخ کرده گوساله=500 گرم
? پياز=2 عدد
? تخم مرغ آبپز=3 عدد
? نمک و فلفل=بمقدار لازم
? شير=نصف ليوان
? نان تست=2 عدد
? آب=2 ليوان
? تخم مرغ خام=2 عدد
? گردو=بميزان لازم
? زرشک=بميزان لازم
? رب گجه فرنگي=2 قاشق غذاخوري
? جعفري و گشنيز=از هرکدام 4 قاشق غذاخوري
? مغز پسته=1 قاشق غذاخوري
? طرز تهيه:رولت گوشت
1) پياز را خرد کرده و در روغن سرخ مي کنيم. پياز سرخ شده را به گوشت اضافه مي کنيم.
2) نان تست را در شير خيس کرده تا تا نرم شود.سپس خوب آن را فشار مي دهيم تا شير اضافي آن گرفته شود.نان را به گوشت اضافه مي کنيم.
3) 2 قاشق پيازداغ،نمک و فلفل،2 عدد زرده تخم مرغ را به گوشت اضافه کرده و خوب ورز مي دهيم.
4) گوشت را روي يک کيسه نايلوني پهن کرده و روي آن را با وردنه صاف مي کنيم و به شکل مستطيل باز مي کنيم طوريکه قطر آن بيشتر از يک سانتيمتر نباشد.
5) زرشک،گردوي خرد شده،پياز داغ،جعفري و گشنيز خرد شده،خلال پسته و تخم مرغ آبپز که هر کدام را به 4 قسمت تقسيم کرده ايم روي گوشت مي ريزيم بطوريکه تمام سطح گوشت را بپوشاند.
6) گوشت را کمک نايلون گلوله کرده بطوريکه دور مواد را خوب بپوشاند و بصورت يک مستطيل بلند درآيد.
6) سفيده تخم مرغ را خوب مي زنيم و با يک برس روي سطح رولت مي کشيم.
7) رولت را در ماهيتابه که کمي روغن ريخته ايم مي گذاريم تا يک طرف آن سرخ شود و طرف ديگر آن را با کفگير برگردانده و سرخ مي کنيم.
8 ) يک قاشق پيازداغ را در ماهيتابه ريخته و همراه سس گوجه فرنگي تفت مي دهيم. آب را هم اضافه مي کنيم.سپس در ماهيتابه را مي بنديم تا مغز گوشت پخته شود.

طرز تهيه رولت



:: بازدید از این مطلب : 76
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 دی 1394 | نظرات ()